Tilkobling ikke privat.png

 

Grunnen til at du får opp melding om at nettstedet "ikke er sikkert" er at det nettstedet ikke tilbyr en sikker kobling da det mangler et SSL-sertifikat. SSL står for Secure Sockets Layer og krypterer forbindelsen mellom nettsiden og brukerens nettleser, slik at det er mye vanskeligere for uvedkommende å få tak i informasjonen som sendes mellom disse. Eksempler på slik informasjon kan være informasjon som er fylt inn i et kontaktskjema eller kredittkortinformasjon som er fylt ut i forbindelse med et kjøp i nettbutikk.

Du som bruker av nettstedet kan ikke gjøre noe for å unngå disse meldingene. Eieren av nettstedet må selv få installert et SSL sertfikat for at koblingen skal merkes som sikker.

Under har vi samlet en liste med gode grunner til hvorfor du bør ha et SSL-sertfikat på ditt nettsted.

Hvorfor er det viktig å ha et SSL-sertifikat?

  • Økt sikkerhet på siden: Nettsiden merkes med grønn hengelås som viser at sensitiv informasjon som sendes til og fra siden din er beskyttet. Slik informasjon kan være passord, persondata eller kredittkortinformasjon.
  • Søkemotoroptimalisering: Ved å ha et SSL sertifikat installert kan dette være en faktor som er med på å øke rangeringen din høyere opp på søkeresultater. Det er usikkert hvor stor innvirkning dette har på rangeringen, men du vil helt klart komme høyere opp enn dine konkurenter hvis du har SSL installert og disse ikke.
  • Seriøsitet og tillit: Ved å ha et SSL sertfikat viser du dine besøkende at du tar deres sikkerhet på alvor. Dette vil skape tillit hos dine brukere. Har du ikke et sertifikat vil ditt netsted kunne bli merket som ikke sikkert.