Hva må du gjøre for å bytte?

For å bytte fra Universal Analytics til GA4, må du starte med å opprette et nytt område i Google Analytics-kontoen din. Du kan deretter bruke en av to metoder for å sette opp sporing: enten ved å implementere en ny GA4-tag på nettsiden din, eller ved å bruke Google Tag Manager. Du kan lese mer her om hvordan du setter opp et område her hos Google. Begge disse metodene krever at du legger inn en GA4-måler-ID som må være unik for hver av dine områder. Dette kan du lese mer om hos Google her.

Etter sporingen er satt opp kan det ta noen dager før du begynner å se dataen i GA4. Det er viktig å samle inn data så snart du kan, for få en sømløs overgang fra Universal Analytics før det avvikles.

Hva er de viktigste endringene fra Universal Analytics til GA4?

Den største endringen i GA4 er den nye modellen for sporing. I Universal Analytics var sporingen basert på sidevisninger, mens GA4 fokuserer på hendelser. Dette betyr at du nå kan spore hendelser som klikk på knapper og skjemainnsendelser. Dette gir deg et mye mer detaljert bilde av hvordan brukerne interagerer med nettstedet ditt.

En annen stor endring i GA4 er bruken av maskinlæringsteknologi. Dette gjør det enklere å få innsikt fra dataene dine og gir deg muligheten til å få mer automatisert innsikt i brukeratferden. GA4 kan også hjelpe deg med å identifisere segmenter av publikummet ditt basert på felles egenskaper, for eksempel interesser eller geografisk plassering.

Hvordan påvirker dette deg?

Overgangen fra Universal Analytics til GA4 vil påvirke alle som bruker Google Analytics. Hvis du ikke bytter til GA4 innen 1. juli, vil du miste tilgangen til dataene dine i Universal Analytics. Du vil også gå glipp av alle de nye funksjonene som er tilgjengelige i GA4.

Men det er ikke bare negative konsekvenser av byttet til GA4. Denne nye versjonen gir deg muligheten til å få et mye mer detaljert bilde av hvordan brukerne dine interagerer med nettstedet ditt. Det vil også gjøre det enklere å få innsikt fra dataene dine og gi deg muligheten til å ta bedre beslutninger basert på disse innsiktene.

Hvordan kan vi hjelpe

Hvis du trenger hjelp med å bytte fra Universal Analytics til GA4, er vi her for å hjelpe deg. Vi kan hjelpe deg med å opprette en GA4-område, sette opp sporing og migrere dataene dine fra Universal Analytics til GA4. Vi kan også hjelpe deg med å forstå de nye funksjonene og hvordan du kan bruke dem til å forbedre innsikten din og ta bedre beslutninger for virksomheten din.

Oppsummering

For å oppsummere, nå stopper Google Analytics støtten for Universal Analytics, og alle brukere må bytte til GA4 innen 1. juli. For å bytte må du opprette en ny GA4-område og sette opp sporing ved å implementere en GA4-tag eller ved å bruke Google Tag Manager. De viktigste endringene fra Universal Analytics til GA4 inkluderer den nye modellen for detaljert sporing og bruken av maskinlæringsteknologi for å gi deg bedre innsikt i brukeratferd og muligheten til å identifisere segmenter av publikummet ditt basert på felles egenskaper.

 

Ikke vent, begynn med å planlegge overgangen din til GA4 nå og sørg for at du er klar til 1. juli. Kontakt oss hvis du trenger hjelp, og vi vil gjerne hjelpe deg med å få mest mulig ut av GA4.