Fordeler med intranett

Svært mange virksomheter navigerer mellom titalls ulike programmer og apper for å utføre oppgaver på jobb. De bruker ett program til fildeling, et annet for å kommunisere med medarbeidere, og andre til planlegging, oppgavebehandling og administrasjon.

Resultatet er at ansatte bruker mye tid på å finne dokumenter og informasjon, og mange ender opp med å produsere nytt innhold som allerede finnes i virksomheten.

Et godt intranett hjelper ansatte med å spare tid og krefter ved å samle kunnskap, kommunikasjon og interne tjenester på ett sted. Dette øker produktiviteten, kvaliteten og tilfredsheten blant ansatte. Velger du CustomPublish kan dine ansatte også få intranettet rett i lomma med en egen app.

Kunnskapsdeling

Intranettet gjør det mulig å dele informasjon, nyheter, bilder, personalhåndbok og andre filer – uten at uvedkommende får tilgang.

Planlegging og administrasjon

Intranettet gjør det enklere for alle å holde orden på felles aktiviteter. Legg inn oversikt over møterom og andre ressurser som kan bookes i virksomheten.

Lettvint kommunikasjon mellom ansatte

Intranettet gjør det enklere for ansatte å samarbeide og kommunisere på tvers av avdelinger og avstander feks via delte arbeidsrom.

Hva må til for å oppnå et vellykket intranett?

Det er ingen selvfølge at intranettet blir en suksess. Et vellykket intranett krever både god planlegging, igangsetting og oppfølging, samt en løsning som dekker virksomhetens behov.

Definer målet med intranettet

Hva håper virksomheten å oppnå med intranettet? Hvilken forskjell vil intranettet ha å si for bedriften? Hvilke problemer skal det løse? For noen vil for eksempel målet være å forbedre internkommunikasjon gjennom nyhetsfeed, blogg, kalender og meldingstjenester. Andre ønsker kanskje å redusere kostnader ved å øke produktiviteten. Andre håper kanskje at intranettet vil gjøre det enklere for ansatte å kommunisere og dele informasjon på tvers av avstander. Hva som er viktigst vil variere fra virksomhet til virksomhet. Lag et dokument som kortfattet sier noe om hva intranettet skal være, hva målet er og hvordan dere har tenkt å oppnå målene.

Lag en prioriteringsliste

Når du har satt et mål vil det bli enklere å prioritere hva som må på plass først. Mange gaper over for mye på en gang, og ender opp med å bruke masse tid på å legge til innhold som ingen bruker. Finn ut hva de ansatte har behov for og prioriter. Bruk medarbeiderundersøkelser eller analyseverktøy til å finne ut hvilken informasjon ansatte faktisk leter etter, og hvilke sider på intranettet ingen besøker. Dette kan også hjelpe virksomheten med å definere målet med intranettet.

Fordel ansvar

Uten ansvarsfordeling kan du risikere at ingenting blir gjort – eller et kaos av bidragsytere med sider som ingen bruker. Se på prioriteringslisten og finn ut hvem som bør være ansvarlig for hva.

Jobb med søkeord

Det hjelper lite å ha en prisliste på produkter hvis ingen finner den når de trenger den. Kaller du prislisten for «produktsatser2019» vil den ikke dukke opp når noen søker etter «prisliste». Med gode søkeord sparer du dine ansatte for tid og frustrasjon fordi de ikke trenger å bruke tiden sin på å lete etter informasjonen. I verste fall risikerer du at ansatte kaster bort tid på å lage informasjon som allerede finnes. For å sikre søkevennlig innhold bør det lages en prosedyre for alle som skal jobbe med innhold.

En brukervennlig løsning

Ulike virksomheter har ulike behov. Noen har kanskje behov for en svært avansert løsning, mens andre ønsker enkle og brukervennlige løsninger. Det viktigste er at du velger en løsning som passer til virksomhetens utfordringer og behov.

Lokk medarbeiderne om bord

Forutsetningen for at intranettet skal fungere er selvsagt at de ansatte faktisk bruker det. Hvordan sørger man for at intranettet blir brukt? Her er noen tips:

 • Gjør intranettet til startsiden i nettleseren.
 • Oppdater ansatte med nyheter fra bedriften og bransjen.
 • Bruk intranettet i stedet for e-post.
 • Ikke vær redd for å lage innhold som ikke direkte har med bedriften å gjøre.
 • Gjør intranettet til et fordelaktig sted med eksklusive rabatter, konkurranser eller lignende.

Trenger din virksomhet et intranett?

Vi hjelper gjerne din virksomhet med å skape en digital arbeidsplass.

Hvorfor velge CustomPublish?

 • Mulighet for intranett app som lar dine ansatte få tilgang til alt av innhold fra mobilen.
 • Gi ansatte tilgang til nyheter, filarkiv, kalender og mye mer.
 • Intranettet er svært enkelt å bruke og krever lite opplæring.
 • Søkemotoren gir brukerne resultater med relevant innhold.
 • Høy sikkerhet forhindrer uvedkommende adgang til sensitiv informasjon.
 • Enkel installasjon og integrasjon.

Vil du vite mer om hvilke muligheter intranett med CustomPublish gir din virksomhet? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!