Hvilke muligheter gir apputvikling gjennom CustomPublish?

Nettside som grunnlag for app

Vi kan basere appen på nettstedet du allerede har hos CustomPublish. Det går raskere enn å bygge en app fra bunnen og reduserer tiden du bruker på vedlikehold. En app i tillegg til nettside gir virksomheten en rekke fordeler: Du kan blant annet kommunisere direkte med brukerne i appen og bruke pushvarlser slik at brukerne ser meldinger og oppdateringer.

For deg som har nettside hos CustomPublish er det også enkelt å publisere og gjøre endringer selv i CMSet - som igjen vises både på nettsiden og i appen.

App til Android og Apple iOS

CustomPublish lager både enkle og avanserte apper til både Android- og iPhone-telefoner. Vi kan også hjelpe deg med godkjenning og lansering i Google Play og Apple AppStore (iOS).

Hvor mye koster det å lage en app?

Å lage en app er litt som å bygge et hus, prisen avhenger av hva du skal bygge. Når du skal bygge et hus, må du ta stilling til hvordan du ønsker at huset skal bli. Slik er det også når du skal lage en app. Jo mer avansert appen din er, jo mer vil det antakeligvis koste å få laget appen.

Ta gjerne kontakt med CustomPublish for å få et uforpliktende pristilbud på din applikasjon.

Hvor mye forarbeid må jeg gjøre før vi kan sette i gang?

CustomPublish kan være med deg hele veien fra idémyldring til lansering. Du trenger med andre ord ingenting for å sette i gang. Hvis du vil spare tid og kostnader kan det være lurt å ha gjort litt forarbeid.

Tips til deg som vil planlegge selv

Her er noen råd til deg som vil planlegge så mye som mulig på egenhånd.

1. Definer hovedmålet med appen

Se for deg at appen er ferdigutviklet og lansert. Hva har du eller bedriften oppnådd nå som appen er live? Hvilken effekt eller gevinst har appen gitt bedriften? Hvor er bedriften om 5 år? 10 år? Svaret på disse spørsmålene vil forhåpentligvis hjelpe deg med å definere hovedmålet med appen. Forsøk å definere målet så enkelt og spesifikt som mulig. Husk at målet også skal være realistisk og målbart, slik at du enkelt kan vite om målet er oppnådd når prosjektet er ferdig.

2. Hvem skal bruke appen?

Desto mer du vet om målgruppen, desto bedre kan appen skreddersys brukeren. Hvis målgruppen ikke er teknologisk anlagt, bør det for eksempel legges inn mer arbeid i å gjøre appen enkel og intuitiv. Når du har kartlagt hvem målgruppen er, kan du undersøke hva de trenger (les mer om dette lenger ned).

3. Hva skal appen gjøre?

Når du har definert hovedmål (hvorfor) og funnet målgruppen (hvem), er det på tide å tenke mer på hvordan du skal oppnå hovedmålet. For å finne ut dette, kan du stille deg selv disse spørsmålene:

• Hvilke funksjoner er et absolutt minimum for at hovedmålet kan oppnås?

• Hvilke funksjoner er mindre viktige, men likevel nyttige? Bør funksjonene være med fra start, eller skal de legges til i en plan for videreutvikling?

Undersøk hva målgruppen trenger

Det er smart å undersøke hva målgruppen faktisk ønsker seg av funksjonalitet. Hvis du skal lage en app til intern bruk i din virksomhet, kan du foreta en undersøkelse eller snakke med dine ansatte om hva slags funksjonalitet de har behov for eller ønsker seg. Kanskje de sitter med nyttig informasjon som ingen har tenkt på?

Å undersøke målgruppen er også en god måte å bygge nettverk med mulige kunder (hvis appen skal ut i verden).

Lær av dine konkurrenter

Sjekk ut lignende apper, virksomheter og bruk søkemotoren til å finne ut hva som allerede finnes der ute. Kanskje din idé ikke var så original som du trodde? Kanskje noen har viktige funksjoner som din app også bør ha?

Hvordan skal appen se ut?

Hvilke skjermbilder møter brukeren og hvordan skal de se ut? Hva møter brukeren når de først åpner appen? Hvilke knapper finnes, og hvor leder de hen? Hva slags farger og bilder skal være med? Hvilke apper er dine favoritter på telefonen? Hvordan ser de ut? Tegn gjerne opp hvilke skjermbilder som skal møte brukeren (du trenger ikke være flink med blyanten!), for å spare tid når du kontakter et firma for utvikling.

Lanseringsdato

Når skal appen lanseres? Det kan være vanskelig å vite hva som er realistisk uten å snakke med en apputvikler, men sett gjerne et mål likevel.

Synes du det er vanskelig å planlegge din app? Ikke la det stoppe deg.
CustomPublish hjelper deg hele veien – fra idé til lansering av app.

Ønsker du mer informasjon eller et uforpliktende tilbud på apputvikling?

Ring oss på 22 20 07 10, eller fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt snarest.